Header menu

Sommerscenen: Twang

07 aug

Dato

lør. 07. aug. kl. 15.00 til kl. 16.30
Fri entré til udendørs koncert
Mød Twang og få et skud levende samspil, når 3 unge og ekvilibristiske musikere spiller amerikansk folkemusik.

Om udendørsscenen og sommerkoncerterne

På 3 lørdage og en søndag i august inviterer vi til tilbagelænet lytning eller fremsynet dans omkring vores udendørs scene - hvad der passer dig bedst! Koncerterne er med fri entré, og vi er så glade for igen at kunne holde udendørs koncerter.

Twang har rødder i USA og den jyske muld

Twang er bas, banjo, violin, guitar og trestemmig sang. Twang er tre musikere med rødder i USA og den jyske muld. Twang har siden 2014 spillet et utal af koncerter og har fundet deres helt egen lyd og stemning.

Bandet bringer noget nyt ind i traditionen

Bandet mødte hinanden som studerende på Det Rytmiske Musikkonservatorium, hvor de alle tre stak lidt ud pga. deres interesse for den amerikanske folkemusik. De tre musikere har hele tiden haft en lyst til at udfordre folkemusikscenen og bringe noget nyt ind i traditionen. Det arbejde er indtil videre kulmineret med udgivelsen af debutpladen “Bebzy Biddle“.

Om medlemmerne - som en trebenet taburet

Twang er ligesom en trebenet taburet, hvor hver musiker er et af benene. Kun med alle tre ben er Twang Twang. Hvert medlem trækker i hver sin retning, men sammen sørger de for balancen. Twang mister aldrig styringen som samlet band, holder hinanden nede og får hinanden til at svæve.

Peter Banks

Peter kommer ud af en kunstnerfamilie, og med en far, som er professionel musiker, har han spillet musik hele sit liv. Han har været igennem et hav af instrumenter, indtil han som 17-årig en dag tog sin fars banjo ned fra væggen. Siden har han ikke sluppet den og er den første, der blev optaget med banjo som hovedinstrument på konservatoriet.

Udover Twang er Peter aktiv med sin far, Paul Banks. Sammen spiller de koncerter og turnéer med musikfortællinger for børn gennem Levende Musik i Skolen.
Peter har en passion for vestafrikansk folkemusik (Ghana, Mali og Senegal), og har lavet et projekt med blandt andre Dawda Jobarteh, Ayi Solomon og Sal Dibba. Herigennem har han udforsket banjoens afrikanske rødder og klang.

Spencer Gross

Spencer kommer fra en stor musikerfamilie. I sine tidlige år har Spencer i høj grad haft sin musikalske opvækst som gademusiker i hele Europa. Både sammen med sin familie og i andre konstellationer. Hans far er professionel musiker og kommer fra USA. Spencer selv er uddannet med guitar som hovedfag på konservatoriet, men i Twang møder man ham også som bandets overbevisende og dygtige kontrabassist.

Når Spencer ikke spiller i Twang spiller han i både jazzede, elektroniske og singer/songwriter-sammenhænge. Han er også aktuel med sit helt eget projekt Dreem Space, som er en ren digital udgivelse og videokunst. Spencer har også været med til at producere og udforme sangerinden Soluna Samays nyeste plade, “Golden” og har lavet projektet Afropera – hvor opera, afrikansk musik og kaotisk percussion mødtes. De klassiske sangere sang desuden på et sprog opfundet af Spencer.

Thyge Søndertoft Pedersen

Thyge kommer fra en ægte spillemandsfamilie, og har som helt ung spillet op til bal og fest med sin far og farbrors band. Han er opdraget med alle de dyder, der hører en spillemand til, og forstår at charmere publikum. I folkemusikmiljøet i både Danmark og Sverige er Thyge en (aner)kendt violinist, og så sent som i sommeren 2017 blev han inviteret til at spille med nogle af mestrene som f.eks. Casey Driessen. I sine voksne år har Thyge søgt inspiration uden for den nordiske folkemusiktradition. Under og efter hans uddannelse på konservatoriet har han kastet sin kærlighed på bluegrass, countrymusik og jazz .

Udover Twang er Thyge kapelmester i smadderfolktrioen, Trio Svin. Og man kan også høre ham spille med J.Tex og The Country Side of Harmonica Sam. Man kan også møde Thyge under aliaset MC Karklud, og bliv ikke overrasket, når han fyrer en vild freestyle rap af.

Læs mere om Twang

Du kan læse meget mere om bandet og de tre musikere på www.twang.dk

Kontakt