Header menu

Lån en levende bog

26 aug

Dato

tor. 26. aug. kl. 14.00 til kl. 20.00
40 kr. (inkl. kaffe)
TIME HAS FALLEN ASLEEP IN THE AFTERNOON SUNSHINE

En intim læseoplevelse med en levende bog

En gruppe performere memorerer en bog efter eget valg, og sammen skaber de en bogsamling bestående af levende bøger, klar til at blive læst.

Bøgerne befinder sig på Sundby Bibliotek, hvor du som besøgende kan booke en levende bog, og bogen bringer dig til et sted i biblioteket eller går en tur udenfor, mens den reciterer dens indhold i et en-til-en møde.

I Danmark præsenteres projektet med en samling af seks bøger i august 2021 gennem et samarbejde mellem Kvarterhuset Amagerbro, Sundby bibliotek og Dansehallerne. Værket i Danmark er støttet af Statens Kunstfond.

Bøger du kan låne:

Kvinder uden mænd – Shahrnush Parsipur (på dansk)
Det store stilehefte – Agota Kristof (på dansk)
Sommerbogen – Tove Jansson (på dansk)
Elskeren – Marguerite Duras (på norsk)
In the Skin of a Lion – Michale Ondaatje (på engelsk)
I Am a Cat – Soseki Natsume (på engelsk)

Fahrenheit 451

Ideen til dette projekt og til et bibliotek af levende bøger kommer fra Ray Bradburys roman Fahrenheit 451, en fremtidsvision for et samfund, hvor bøger er forbudt, idet de betragtes som farlige, og at lykke opnås gennem et fravær af viden og individuel tanke. Tallet 451 henviser til den temperatur, hvormed bogpapir begynder at brænde. Da bøger er forbudt i dette samfund, lærer en gruppe af mennesker bøger udenad for at bevare dem for fremtiden.

Mette Edvardsen står bag

Projektet startede i 2010 af koreograf Mette Edvardsen og har turneret verden siden. Bibliotekssamlingen fortsætter med at vokse og indeholder mere end 80 levende bøger på 12 forskellige sprog. Projektet har udviklet sig til at indeholde en boghandel, et forlag og et udstillingsformat, og er desuden vært for workshops, foredrag og projektet er blevet til en bog.

Mette Edvardsens arbejde som koreograf og performer placerer sig inden for scenekunstområdet. Selvom nogle af hendes værker udforsker andre medier eller andre formater, såsom video, bøger og skrivning, er hendes interesse altid i relation til scenekunsten, som en praksis og en situation. Hun har arbejdet som danser og performer i mange kompagnier og projekter, og har udviklet egne værker siden 2002. Hun præsenterer sine værker internationalt og udvikler projekter med andre kunstnere, både som samarbejdspartner og performer. En retrospektiv af hendes arbejde blev præsenteret på Black Box-teatret i Oslo i 2015, og fokusprogrammet Idiorritmias blev præsenteret på MACBA i Barcelona i 2018. Hendes projekt Time has Fallen Asleep in the Afternoon Sunshine har været i gang siden 2010.

Mette Edvardsen støttes strukturelt af Norsk Kulturråd (2021 – 2025), BUDA Arts Centre Kortrijk (2017 – 2021) og hun er tilknyttet kunstner på Center chorégraphique national de Caen en Normandie (Frankrig) for perioden 2019 – 2021. Hun er i øjeblikket en stipendiat ved Oslo National Academy of the Arts.

Medvirkende

Concept: Mette Edvardsen
Medvirkende:  Amalie Bergstein, Ida Katinka Fridan Pedersen, Lea Vendelbo Petersen, Marit Ødegaard, Mette Edvardsen, Siriol Joyner 

Produktionsassistent: Frøydis Århus, Cillian O’Neill
Grafisk design print: Michaël Bussaer
Produktion: Mette Edvardsen/ Athome & Manyone
Co-produktion: Dubbelspel – STUK Kunstencentrum & 30CC (Leuven), Dance Umbrella (London), Kunstenfestivaldesarts (Brussels), NEXT Arts Festival (Valenciennes, Lille, Kortrijk, Villeneuve d’Ascq), Wiener Festwochen (Vienna), Oslobiennalen First Edition (Oslo)
Støttet af: Norsk Kulturråd
Special tak til: Bibliothèque royale de Belgique/Koninklijke Bibliotheek van België, Sarah Vanhee, Els De Bodt
Titel: “Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” er en sætning fra en bog af Alexander Smith der forekommer i Fahrenheit 451 af Ray Bradbury (1953).

Billet info:

Du booker billet til netop den titel, sprog og tidspunkt du ønsker. Med i billetprisen er en valgfri kaffe/the/vand i Kvarterhusets Café. En 'læsning' varer 30 min.

Praktisk info:

Læsningen foregår på Sundby Bibliotek i Kvarterhuset Amagerbro. Kom i god tid. Når du ankommer skal du melde din ankomst hos vores vært i husets foyer.

Covid-19 Info

Vi har øget fokus på sikkerhed og tryghed ved alle vores aktiviteter for at sikre den bedst tænkelige oplevelse for vores gæster. Derfor følger vi myndighedernes krav og anbefalinger i forbindelse med forebyggelse af smittespredning af COVID-19.