Header menu

Koncert: J.Tex & The Volunteers

14 aug

Dato

fre. 14. aug. kl. 17.00 til kl. 19.00
Fri entré med faste pladser efter kapacitet
Sommertid er J.Tex-tid på Kvarterhusets udendørs scene.

Hvem f*nden er J.Tex?

Bag kunstnernavnet J.Tex gemmer sig en af de fineste originale sangskrivere indenfor genren americana i Danmark - Jens Einer Sorensen. Det betyder stærke sange præget af hele paletten af amerikanske folkemusikgenrer - oldtime, bluegrass, blues og country, nogen gange forkortet til hillbilly-musik. J. Tex er tilfældigvis også en guitarist af særlig finsleben karakter, som forstår at iklæde sangene den rigtige stemning.

J.Tex spiller ikke bare byen tynd, men er også hyppig gæst i nabolandet Sverige samt flere andre af vores nabolande. Han har selvfølgelig også spillet i USA.

Duelleret med djævelen

J.Tex faldt i gryden som barn under en lang sommerferie hos sin afroamerikanske onkel Bubba, hvor han havde sin musikalske "crossroads-oplevelse" - fanget i et limbo måtte han duellere mod djævelen på ikke mindre end 3 instrumenter. Heldigvis for os vandt Jens og snuppede djævelens yndlingsbanjo med hjem. Læg mærke til den!

The Volunteers

J.Tex er bedst i selskab med sin longtime buddy, den mageløse bassist Frank Borgaard. Frank imponerede allerede i en tidlig alder ved at bygge sin egen kontrabas af trykimprægneret træ fra XL Byg, da han manglede bund, sprødhed og kobberdampe i købeinstrumentet. Frank ved en ting eller to om træ og toner. Hvis det lykkes at engagere ham, vil vi også kunne introducere Thyge Sondertoft "Bad Ass" Van Dassen på fiddle. Van Dassen blev som baby fundet efterladt i en kurv på dørtrinnet hos Sønderjysk Spillemandsforening. Han blev taget ind og opfostret af et kollektiv af spillemænd og -koner fra syvendedagsadventisterne, og endte med at spille hele banden af gudstroende vegetarer af huse. Kendt som Mirakelbarnet fra Pebersmark kan vi godt love - verden står stille, når Thyge spiller en solo.

Hvad med corona?

Til koncerten er der faste siddepladser foran scenen, for at minimere faren for smittespredning. Du kan selvfølgelig gå på toilettet eller i baren, men bedes derefter vende tilbage til din plads, indtil koncerten er slut. Når koncerten slutter bedes du fortrække, og ikke blive stående og snakke. Vi har ekstra personale på arbejde i Kvarterhuset og vil høfligt hjælpe med at disse regler bliver overholdt.