Header menu

Klassikerklubben: Litteratur der smitter - om epidemiernes litterære klassikere

29 sep

Dato

ons. 29. sep. kl. 19.00 til kl. 21.00
30 kr.
Erik Skyum-Nielsen slår ned i litteraturen på steder der beskriver situationer der ligner det menneskeheden har oplevet under corona

Ny aktualitet til gamle værker

Coronavirussen har gjort de klassiske værker om sygdom aktuelle igen. Mens vi har siddet derhjemme og oplevet pandemiens udvikling, har vi rådført os hos skønlitteraturen og klassikerne, skatkammeret af gode historier, for at finde ord i en tid, hvor dagligdagens sprog ikke længere rækker.

Camus in mente

Mange forfattere har tidligere forsøgt sig i lignende situationer, f.eks. Giovanni Boccaccios Dekameron, hvor ti unge mennesker flygter fra pesten i Firenze og underholder hinanden med historier om alt fra kærlighed og erotik til bedrag og hævn. Eller i Albert Camus’ Pesten, hvor den algierske havneby Oran rammes af et pestudbrud, der skubber en lokal læge ud i en umulig kamp mod denne mystiske infektion. Sygdomsfortællingerne er betragtninger af menneskets værdighed og empati i lyset af absurde lidelser og samfundets kollaps – og har vist sig at være lige så aktuelle i dag, som dengang de blev skrevet.

Om Klassikerklubben Amager

Arrangementet er en del af serien Klassikerklubben Amager efterår 2021.

Kontakt