Header menu

 

Corona-virus

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune er lukket eller ændret pga. corona-virus. Læs her, hvordan de forskellige områder fungerer i de næste uger, og hvordan du kommer i kontakt med os.

 

Læs mere på kk.dk/corona

 

Hiphoppens stærke danske kvinder

16 apr

Dato

16.04.2020, 18:30 til 21:00
50 kr. + gebyr
Mød nogen af hiphoppens markante kvinder.

Denne aften hylder vi nogen af  hiphoppens markante kvinder.

Denne aften hylder vi nogle af dansk hiphops markante kvinder! Hiphop kulturen var og er en bevægelse hvor de testosteron drevne macho idealer er blevet ophøjet til en eviggyldig sandhed. Hvor kvinder ofte har været reduceret til en statist rolle i baggrunden i videoer, eller som et par linjer i et vers der handler om hvor mange damer den mandlige rapper har været sammen med.

Vi skal på denne aften høre fra nogen af de kvindelige artister der har bevæget sig op på scenen og har givet sit besyv med, udfordret hiphop patriarkatet og sat kvinderne på landkortet.

På scenen kan du opleve kulturjournalist Nanna Balslev tale med DJ KCL som har arrangeret et hav af jams og  koncerter, vinder af DM i Mix 2013 og har turneret med alle fra MC Lyte til Grandmaster Flash.

Rapperne Miss Marie, som har været aktiv siden 80’erne og har markeret sig gentagne gange på mange udgivelser, Annelise som er et af de nyere skud på stammen. Hun er en del af hiphop kollektivet Struglaz og har flere anmelderroste udgivelser bag sig. Karen Mukupa som rappede sammen med Natasja i No Name Requested tilbage i Klub 47 dagene og har et imponerende bagkatalog af udgivelser bag sig.

AmarGetOn!

Arrangementet er en del af AmarGetON! som er en kulturhistorisk festival der hylder hiphopkulturen og Amagers bidrag til denne. Festivalen foregår i Amagers biblioteker og kulturhuse fra 16. april til 15. maj 2020.
AmarGetON! er arrangeret af Kultur S under Københavns Kommune.

 

Tak for støtten

 

Festivalen er støttet af Amager Vest Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg, Musikforeningen 5-øren og musikudvalget.