Header menu

Filmklubben Nicholson viser "Havet brænder"

01 mar

Dato

01.03.2018, 19:00 til 21:00
0
Der er fri entré til alle Nicholsons forevisninger.
Om livet på øen Lampedusa mellem italien og tunesien, hvor tilværelsen er stærkt præget af flygtningekrisen.

Midt mellem Europa og Afrika

’Havet brænder’ udspiller sig på den lille italienske ø Lampedusa, der ligger midt imellem den italienske og tunesiske kyst. Den italienske Middelhavsø er et samfund, hvor indbyggerne er vant til at leve på havets nåde. Og hvor livet går sin slagne gang – uanset det drama, som udspiller sig for beboernes øjne. Øen er nemlig et af brændpunkterne for afrikanske bådflygtninge, der prøver at slippe væk fra deres hjemlands rædsler.

Lighederne mellem folk

Samtidigt er øen hjemsted for nogle tusinde mennesker, bl.a. 12-årige Samuele, der forsøger at leve et stille liv midt i det hav, han ikke behersker nær så godt som sin sømandsfar. Filmen skildrer med stor sensibilitet flygtningekrisen og nogle af de folk, der har den på deres dørtrin – og ikke mindst de uudtalte ligheder mellem de to grupper. Øens læger må forholde sig til både store og små skavanker – og både halv- og heldøde flygtninge, som skyller i land eller reddes af kystvagterne.

Filmens priser

Filmens instruktør Gianfranco Rosi vandt Guldbjørnen ved Berlin Film Festivalen i 2016 og blev Oscar-nomineret i 2017 i kategorien bedste dokumentarfilm.

Instruktør: Gianfranco Rosi. Varighed: 1 time 48 min. Vises med engelske undertekster.

Gratis adgang

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.