Header menu

 

Corona-virus

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune er lukket eller ændret pga. corona-virus. Læs her, hvordan de forskellige områder fungerer i de næste uger, og hvordan du kommer i kontakt med os.

 

Læs mere på kk.dk/corona

 

Big Band Koncert: The Orchestra

  • ""
30 sep

Dato

30.09.2017, 20:00 til 22:00
80 kr. (50 kr. for studerende)
Koncerten giver et bud på hvor Big Band musikken bevæger sig hen i fremtiden

Komposium Concerts 3.0

Nye retninger for bigband-musik?

Denne koncert med The Orchestra, under ledelse af østrigske Mathias Rüegg, vil vise eksempler på hvorledes en række komponister ser bigband-musikken forme sig i de kommende år. Efter et intensivt 5-ugers workshop-forløb med Mathias Rüegg hører vi i uddrag resultatet af det kompositoriske arbejde der er kommet ud af mødet med den erfarne Rüegg. Og ydermere vil der være eksempler fra Rüeggs eget imponerende bagkatalog, hvor traditionen vil være til at genkende.

 

Mathias Rüegg

Mathias Rüegg er bosat i Wien og har i mange år arbejdet med Vienna Art Orchestra som han grundlagde i 1977 - men har også komponeret for klassiske orkestre, kammerorkester m.m. Hans musik krydser over gængse genrebetegnelser og bygger på den europæiske musiktradition - men med en grundig viden om også fx. den amerikanske bigband-skole, som han ad flere omgange har taget under kærlig behandling med Vienna Art Orchestra.

 

The Orchestra

The Orchestra har som ensemble eksisteret i mere end 25 år med nogle af de mest markante musikere på jazzscenen. Med en lethed i klang og sammenspil der er særegen for The Orchestra har orkestrets arbejde til stadighed haft afsmittende effekt på andre ensembler rundt i landet. Der afsøges nye musikalske samarbejder, i dette tilfælde komponister med vidt forskellige baggrunde  - nogle langt fra bigband-traditionen – og hvor mødet derfor vil åbne nye døre. Orkestret afholder nu for 3. gang Komposium-workshoppen – i samarbejde med JazzDanmark og DJBFA.

 

 

Komponister der deltager i Komposium 3.0:

Radoslaw Wosko, Kai Steensgaard, Anne Mette Iversen, Anders Müller, Pelle Fridell, Rasmus H. Henriksen, Jakob Høgsbro, André Jensen, Kasper Bai Andersen, Thomas Maintz

 

Besætning, The Orchestra:

 

Saxofon: Peter Fuglsang, Kasper Wagner, Lars Møller, Hans Ulrik, Jan Harbeck

Trombone: Steen Hansen, Jakob Riis, Niels Gerhardt, Kim Aagaard

Trompet: Christer Gustafsson, jesper Riis, Maj Berit Guassora, Hendrik Jørgensen
Rytmegruppe: Jonas Johansen – tr / Kaspar Vadsholt – bas /Per Gade – gt / Henrik Gunde - pnoHvad har bandet gang i for tiden? Hvad er bandet kendt for fra tidligere? Hvilket lineup kommer til denne koncert?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Organizer