Header menu

Auteur Filmklub Kvarterhuset & Miljøpunkt Amager: "En verden af plastik"

21 okt

Dato

21.10.2019, 19:00 til 21:00
60 kr. + gebyr
I samarbejde med Miljøpunkt Amager afholder vi i efteråret en række filmarrangementer med miljøet på dagsordenen.

Miljøet på dagsordenen

I samarbejde med Miljøpunkt Amager afholder vi i efteråret en række filmarrangementer med miljøet på dagsordenen. Til det første starter vi med filmvisning af "En verden af plastik" i selskab med Michael Søgaard Jørgensen

OM FILMEN:
Vores forbrug af plastik er gået helt over gevind. I hvert fald, hvis man kigger på, hvor meget plastik, vi producerer – og hvor meget der ender i naturen. Produktionen af plastik er 20 gange større i dag end for 50 år siden, og da plastik er et uhyre holdbart materiale har det store konsekvenser for miljøet og dyrelivet, når det ender i naturen.

Vi udleder i dag omkring 10 millioner ton plastik til verdenshavene hvert eneste år. Hvis udviklingen fortsætter, vil vores forbrug og udledning af plastik stige så meget, at verdenshavene i 2025 vil indeholde et ton plastik for hver tre ton fisk. Det betyder ikke alene noget for dyrelivet i havet, men også for os som mennesker. Hver gang vi spiser fisk, får vi også en bid mikroplastik med.

Filmserien “En verden af plastik” er produceret af miljøorganisationen Plastic Change og Alphafilm & Kommunikation med støtte fra Undervisningsministeriet, Forskningsministeriet og Velux og Villum Fondene.

Michael Søgaard Jørgensen er lektor ved Institut for Planlægning Aalborg Universitet København og vil efter filmens visning afholde et foredrag om bæredygtig udvikling.

Auteur Filmklub Kvarterhuset

er etableret som en videreførelse af Ebbe Preisler's MandagsDokumentar. I filmklubben vil der altid være en instruktør, medvirkende eller lignende til at deltage i debatten omkring en given film. Biografen er opbygget med tanke på et miljø, der hylder den levende, kritiske, tankefulde og aldrig stillestående samfundsdebat.

Filmprogrammet består således af film med meninger og indhold - og spænder fra nogle af de væsentligste højdepunkter i dokumentarfilmens historie til nutidige skarpe virkeligheds skildringer skabt af nogle af vor tids og gårsdagens store filmkunstnere.

Et arrangement består af en filmvisning efterfulgt af debat og Q&A med filmens instruktør. Filmklubben er en donations baseret medlems klub.
 

Entré

Billetter kan købes forud via Billetto eller i døren via. mobilepay ved Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3.

Billetpris (via. billetto): 60 kr.
Billetpris (via. mobilepay i døren): 70 kr.  

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.