Header menu

Auteur Filmklub Kvarterhuset - Arkitekturhistoriske temafilm

25 nov

Dato

25.11.2019, 19:00 til 21:00
60 kr. + gebyr
To spændende arkitekturhistoriske film

To arkitekturhistoriske film på programmet

HIMMELSTIGEN
Nils Vest. 1997. 59 min..

Da den danske arkitekt Lauritz de Thura i 1748 projekterede et spir til Vor Frelsers Kirke på Christianshavn, skabte han et stykke arkitektur, der hører til barokkens prægtigste. Hvordan kunne et provinshul som København pludselig give rum for sådan en kunstnerisk kraftpræstation? Og hvorfor valgte han spiralen som motiv? "Himmelstigen" er en underholdende, informativ og poetisk dokumentarfilm. Et stykke Danmarkshistorie fyldt med dramaer og intriger. En dokumentation af en håndværkerindsats ved restaureringen, næsten magen til dengang, da spiret blev bygget. Og så fortælles der om, hvordan arkitekten døde. Sprang han virkelig ud fra spiret, fordi han opdagede, at det snoede den forkerte vej?

ARKITEKTEN DER BLEV VÆK - ELLER HVEM VAR EIGTVED?
Nils Vest. 2005. 59 min..

Arkitekten Nicolai Eigtveds grav blev sprængt i luften i 1807. Et portræt af ham er også forsvundet. Der er ingen spor tilbage af ham i familien. Ingen personlige breve. Han er blevet væk. Hvad var Eigtved for en person? Født i 1701 i fattige kår og siden uddannet som gartner, drager han ud i verden og opholder sig i 12 år i Tyskland, Polen og Italien. Det er her han lærer rokokoens formsprog. Fra 1735 og til sin død i 1754 præger han som hofarkitekt på afgørende vis Danmarks hovedstad med sin bygningskunst: Marmorbroen, Prinsens Palæ, Eigtveds pakhus, Fredriksstaden og Amalienborg-palæerne er eksempler på hans store talent. Overfor Eigtved står hans kollega og rival, Lauritz de Thurah. Er det Thurah, der har efterladt en antydning af Eigtveds udseende? Det fortæller filmen også om.

NILS VEST
Nils Johan Magnus Cleve Vest bedst kendt som Nils Vest er en dansk dokumentarfilminstruktør og producent, gift med skuespiller Britta Lillesøe. Han er uddannet på Den Danske Filmskole 1970. Medlem af teatergruppen Solvognen 1973-80. Nils Vest har siden 1982 været bosiddende på Christiania.

 

Auteur Filmklub Kvarterhuset

 

er etableret som en videreførelse af Ebbe Preisler's MandagsDokumentar. I filmklubben vil der altid være en instruktør, medvirkende eller lignende til at deltage i debatten omkring en given film. Biografen er opbygget med tanke på et miljø, der hylder den levende, kritiske, tankefulde og aldrig stillestående samfundsdebat.

Filmprogrammet består således af film med meninger og indhold - og spænder fra nogle af de væsentligste højdepunkter i dokumentarfilmens historie til nutidige skarpe virkeligheds skildringer skabt af nogle af vor tids og gårsdagens store filmkunstnere.

Et arrangement består af en filmvisning efterfulgt af debat og Q&A med filmens instruktør. Filmklubben er en donations baseret medlems klub.
 

Entré

Billetter kan købes forud via Billetto eller i døren via. mobilepay ved Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3.

Billetpris (via. billetto): 60 kr.
Billetpris (via. mobilepay i døren): 70 kr.  

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.