Header menu

Vi elsker bøger

Kommer marts, løber den store børnelitteraturfestival af stabelen

170 events, 21 biblioteker, 9 dage i marts

Børnelitteraturfestivalen Vi <3 bøger har nu offentliggjort sit program online – på bibliotekshjemmesiden og på facebook. Henover ni helt fantastiske dage i marts finder over 170 arrangementer sted på 21 folkebiblioteker i København for børnefamilier, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle.

Følg med her

bibliotek.kk.dk/temaer/vi

facebook.com/vielskerboegerkkb

Instagram: @vielskerboeger

Danske og internationale hovednavne og meget mere

Programmet headlines af syv fantastiske forfattere: Lene Kaaberbøl, Kim Fupz Aakeson, Josefine Ottesen, Kenneth Bøgh Andersen, Jan Kjær, Jennifer Bell og Adam O som alle vil fortælle levende om deres bøger, figurer og karakterer foruden tegne og lege med publikum.

Men festivalen har selvfølgelig også meget andet at byde på. I løbet af festivalperioden kan du opleve en række forskellige teaterforestillinger alle med udgangspunkt i et litterær fortælling, f.eks. et af H.C. Andersens eventyr, en gruopvækkende historie fra den græske mytologi – eller hvad med et internationalt anerkendt teater fra Iran, der er baseret på en fortælling af Gabriel Garcia Marquez?

Men vi skal ikke kun se og lytte – hænderne og hovederne skal også selv i gang! Bibliotekerne ruller derfor den store krea-kasse frem med farver, glitter, saks og papir og inviterer til kreative workshops lige fra at børnene kan lave deres egne pop-up bøger og bogmærker, farvelægge deres yndlingsfigurer og opfinde deres egne helt fantastiske fabeldyr.

Flere biblioteker i byen arrangerer også readathons for de ældre børn og for de yngste er der rig mulighed for at komme til sprogstimulerings-events og hente 2-årsbøger.

Er du pædagog eller skolelærer findes der også et hav af forfattermøder, booktalks, teaterforestillinger og meget mere i hverdagene henvendt specifikt til daginstitutioner og skoleklasser. Tjek programmet for bibliotekerne i din bydel her på siden, facebook.com/vielskerboegerkkb eller via dit lokale biblioteks side.

Også noget for de voksne

På bibliotekerne er vi meget opmærksomme på, at det er de voksne omkring børnene, der er med til at stimulere den første læslyst og som i næsten alle tilfælde er med til at bane vejen for den gode læseoplevelse. Derfor har vi naturligvis også et program til forældrene – tjek f.eks. vores 4 forskellige forældreoplæg ud de foregår i weekenderne 16.-17. og 23.-24. marts (de ligger sammen med børneworkshops så der er noget for både den store og den lille) eller vores faglige fyraftener der foregår på Hovedbiblioteket den 19.-21. marts, der giver inspiration og ny viden til dig, der arbejder med børn, børns læsning eller børns sproglige udvikling i din dagligdag.

Praktisk

Vi <3 bøger er en børnelitteraturfestival med fokus på at fejre litteraturen og læselysten hos børn og bidrage til gode læseoplevelser. Festivalen arrangeres af Københavns Biblioteker og henvender sig til børn i alderen 2-12 år samt deres voksne.

Lige nu findes programmet på bibliotekshjemmesiden og facebook, men hold øje med dit lokale bibliotek fra slutningen af februar hvor det trykte program vil være at finde.