Header menu

 

Corona-virus

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune er lukket eller ændret pga. corona-virus. Læs her, hvordan de forskellige områder fungerer i de næste uger, og hvordan du kommer i kontakt med os.

 

Læs mere på kk.dk/corona

 

Læseklubben for psykologi-fagbøger

  • ""
Læs her og kom med i vores læseklub!

OPRÅB: PSYCHO kalder...

Kære, kære  potentielle medlem af vore lille, men meget eksklusive og diskussionslystne bogklub, hvor vi læser: "PSYKOLOGI-FAGBØGER (og en enkelt psykologisk roman i ny og næ)"

Vi mødes (næsten altid) klokken 17-19 den første mandag i hver anden måned startende fra januar (sommerferie mellem maj og september)

Vi er sjældent enige om hvad der er skidt og kanel, når vi mødes i Kvarterhuset over kaffe og te... Rigtig godt!

Til gengæld er vi ret ferme til at afbryde de andre.... ikke fordi, vi ikke er søde, men fordi vi er så ivrige efter at dele vores uimodståelige iagttagelser og meninger med hinanden... at vi ikke kan vente på, at de andre får sagt det færdigt, som vi jo godt ved, de er ved at sige (bilder vi os ind!). Og vi har en helt flad struktur: Alle har lige medbestemmelse og ansvar for afviklingen og indholdet af vores møder. Vi har en kontaktperson, Christine Schøtt, der startede læsegruppen i sin tid, og som er mellemled til vores bibliotekar Helle, der hjælper os med at skaffe bøger. Rigtig godt!

Vi er MEGET forskellige. Men hvis jeg alligevel skal fremhæve fællestræk: vi er alle mindst et halvt hundrede år gamle og er nogle gedigne bogorme, så vi læser ofte 2 bøger pr. gang, og vi kan godt finde på at smide en engelsk titel i bunken. Hvis vi har gode ideer til 'psykologiske arrangementer' ude i byen, deler vi dem med hinanden. Rigtig godt!

Vi savner dig utroligt meget! Vi vil så gerne være uenige med - og kunne afbryde endnu flere. Er du ikke klar til at tage læsehandsken op? Jeg har lovet, at sige fra vores eneste mandlige medlem, at det bestemt ikke gør noget, hvis du er en voksen mand, så han ikke behøver at blive ved med at være alene hane i kurven. Skulle du nu være en voksen dame i stedet, så skal det ikke holde dig tilbage!

Vi kunne godt tænke os at være en 10 stykker, og lige nu er vi 6, så... Rigtig godt!

Hvad har vi læst

Siden vi startede i 16 har vi læst og set følgende titler:

Glaspigen + Bag om borderline (selvbiografi + fagbog af Karin Dyhr)
Da Nietzche græd (roman af Irv. D. Yalom)
Vi er vores relationer+ Os og sammen (Tor Wennerberg)
Fra interaktion til relation (Susan Hart m.fl.)
Positiv psykologi + Ståsteder (Hans Henrik Knoop + Svend Brinkmann)
Hvor svært kan det være (Ann-Elisabeth Knudsen)
Sorg og glæde (film af Niels Malmros)
Stilhed i Støjens tid(Erling Kagge)
Den der lever stille (Leonora Christine Skov)
Har døden taget noget fra dig (Naja Marie Aidt)
Folkets skønhed (Merete Pryds Helle)
Annelise Marstrand: Sorgens Grundstof (Annelise Marstrand Jørgensen)
Hændelser i stresset melankoli  (digtsamling af Marianne Larsen)

Næste gang - hvor du kommer med?

NÆSTE GANG VI SES er  mandag den 7. januar 2019 klokken 17-19. Vi skal læse bogen: Lev mere tænk mindre (Callesen)  - henvendelse til kontaktperson Christine Schøtt (SMS 26419927) for at få et eksemplar .

I marts vil vi gerne læse "Stemmen" . Og Christine vil fortælle om Dialektisk adfærdsterapi (DAT/DBT)

Til maj har vi talt om at skulle læse noget om ledelsespsykologi. Ingen titel er dog besluttet endnu Jeannette Justine vil tale lidt om 'gudinde-ledelse' (hvad mon det er?)

Kontakt Christine

Hvis du vil vide mere, eller have opfrisket næste mødedato, så kontakt Christine med en SMS på 26419927.