Header menu

Historieklubben 1: Mich Vraa og 'Haabet'

03 okt

Dato

03.10.2017, 19:00 til 21:00
50
Finder sted på Sundby Bibliotek, Jemtelandsgade 3.
Danmark var en umenneskelig og brutal koloniherre hvis adel og fremtrædende borgere kun interesserede sig for profit

Uudholdelig læsning

Vi har inviteret forfatteren Mich Vraa som står bag romanen ’Haabet’, første del i en trilogi om Dansk Vestindien. Fra sommeren 2015 til foråret 2016 arbejdede Mich Vraa på en roman om Dansk Vestindien i slavetiden uden at tænke over at det i 2017 er 100 år siden Danmark solgte øerne til USA. Beretningerne fra de danske slaveøer er næsten uudholdelig læsning, og under arbejdet med HAABET måtte han ustandselig frasortere de værste rædsler.

Danmark var ingen særlig human slavenation

Han blev klar over at den fremherskende tanke – at Danmark var en slags særlig human slavenation – ingen bund har i virkeligheden. Danmark var en umenneskelig og brutal koloniherre hvis adel og fremtrædende borgere kun interesserede sig for profit. HAABET fortæller historien om en slavefregat og en sukkerplantage og om de mennesker der levede og arbejdede dér.

Del af en trilogi

’Haabet’ er en del af en trilogi. Næste del hedder ’Peters kærlighed’, om generalguvernør Peter von Scholten og er en selvstændig fortsættelse af ’Haabet’. Den er netop udkommet i august måned.

Om forfatteren

Mich Vraa er journalist (DJH) fra 1979 og forfatter og skønlitterær oversætter. Han har skrevet en snes bøger, romaner, børne- og ungdomsbøger og oversat mange hundrede titler fra engelsk, fransk, svensk og norsk.

Vi byder på en lille forfriskning.

Medlemskab af historieklubben

Det enkelte arrangement koster altid 50 kroner. Hvis du er interesseret i 3 eller flere af arrangementerne, kan du købe medlemskab for 150 kroner, som giver adgang til alle 6 arrangementer.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.