Header menu

Filmklubben Nicholson viser "De Sidste Mænd i Aleppo"

12 okt

Dato

12.10.2017, 19:00 til 21:00
0
Der er fri entré til alle Nicholsons forevisninger.
Prisvindende danskproduceret dokumentarfilm om krigen i Syrien, med en del priser i bagagen.

Filmen kommer helt usædvanligt tæt på de mennesker, der ikke løber bort, men til, når bomberne sprænger i det sønderbombede Aleppo.

’De sidste mænd i Aleppo’ er en danskproduceret dokumentarfilm om krigen i Syrien. Borgerne i Aleppo er dagligt udsat for bombeangreb fra Assad-regimet og russerne. Filmen kommer helt usædvanligt tæt på de mennesker, der ikke løber bort, men til, når bomberne sprænger i det sønderbombede Aleppo. Lægerne fra den syriske hjælpeorganisation, De Hvide Hjelme, arbejder sig dedikeret gennem sammenstyrtede skoler og hjem for at tage sig af både de overlevende og de døde.

Tre modvillige helte

Filmen er et uforglemmeligt portræt af de tre modvillige helte, Khaled, Mahmoud og Subhi, der trods ubegribelig modstand insisterer på at bringe de mennesker i sikkerhed, der endnu står til at redde – og at holde fast i menneskeligheden i form af improviserede fodboldkampe og fisketure, midt i krigens rædsler. ’De sidste mænd i Aleppo’ er trods sin barske og ubarmhjertige ramme først og fremmest en hyldest til menneskeligt mod og medfølelse.

Dansk/syrisk samarbejde

Filmen er instrueret af syriske Feras Fayyd assisteret af danske Steen Johannessen, som også har klippet den. ’De sidste mænd i Aleppo’ har vundet en del priser, bl.a. Grand Jury Prize på Sundance Film Festival, men også vores egen CPH:DOX Award.  

Steen Johannessen vil være til stede og fortælle om filmens tilblivelse og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Varighed: 1 time 44 min. Vises med danske undertekster.

Gratis adgang

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.